Hur är det att jobba på Born?

Det raka svaret är att Born är Sveriges bästa advokatbyrå att jobba på. Vi har för andra året i rad blivit certifierade enligt Great Place to Work Institutes internationella ranking, senast med hela 93% i s.k. Trust Index. Vi är särskilt stolta över att 100 procent av våra anställda uttryckt att vi allt som allt är en mycket bra arbetsplats att arbeta på.

Vår målsättning är att vara den mest ansedda specialistbyrån inom vår expertis. För att nå dit krävs att vi även är den mest eftertraktade arbetsgivaren för biträdande jurister. Vi betraktar våra medarbetare som vår värdefullaste tillgång och vi söker ständigt nya stjärnor.

Som ledande aktör inom vår expertis arbetar våra jurister dagligen med stora och komplexa uppdrag. En stor fördel med att jobba hos oss jämfört med en stor advokatbyrå som täcker alla rättsområden, är att vi kan dra nytta av fördelarna med en relativt liten organisation. Hos oss känner alla varandra på ett mer personligt plan vilket skapar ett mycket trivsamt klimat och en familjär stämning.

Vill du bli en del av en snabbfotad modern advokatbyrå med spetskompetens inom transaktioner och med starkt affärsfokus? Brinner du för att arbeta sida vid sida med erfarna affärsjurister för att bistå klienter med högt ställda förväntningar i krävande uppdrag? Välkommen med din ansökan till oss på Born.

Born är en specialistbyrå som är specialiserad inom fastighetsrätt, finansiering, företagsöverlåtelser, kapitalmarknad och tvistlösning. Våra jurister har lång och dokumenterad erfarenhet av att bistå flera av Nordens största företag men även startups och snabbväxande mindre och medelstora företag.

Ett varierat och inkluderande arbetssätt

Hos oss får du arbeta med stora, spännande och komplexa uppdrag redan från första dagen. Detta gör du tillsammans med erfarna och engagerade seniora delägare och andra erfarna jurister för att gemensamt leverera högkvalitativ juridisk rådgivning och nytta till våra klienter.

Varje uppdrag är unikt och vi arbetar oftast i mindre team vars sammansättning består av såväl seniora som juniora medarbetare anpassat utifrån uppdragets förutsättningar. Du blir därmed tidigt en del av ett vinnande lag där varje lagdel har en avgörande betydelse för vår prestation i uppdraget.

Röster från medarbetare

En arbetsdag är inte den andra lik, vilket gör vardagen på Born till en spännande arbetsplats. Sammanhållningen på byrån, i kombination med att få arbeta med både mindre och större klienter, gör arbetet givande och intressant. En arbetsplats jag verkligen rekommenderar.

Det jag verkligen uppskattar med arbetet är närheten till affärer, den nära kontakten med våra spännande klienter och den fina sammanhållningen bland kollegorna. Vi utmanar och stöttar varandra vecka ut och vecka in och det finns inte en dag som är den andra lik.

Kollegorna är väldigt trevliga och sammanhållningen på byrånivå är riktigt bra. Större projekt kräver ofta större arbetsgrupper vilket innebär att många av oss samarbetar mycket tätt. Jag skulle rekommendera dig att söka till oss ifall du vill arbeta lite bredare och bli skicklig på affärer.

Jag lär mig nya saker varje dag och på Born får du tidigt mycket ansvar och får följa med på möten och träffa klienter. Det är ett varierande arbete med intressanta arbetsuppgifter och du kommer utmanas men lära dig mycket!

Personlig utveckling

Vi sätter ett stort värde i att våra medarbetare utvecklas till förstklassiga affärsjurister och investerar mycket i utbildningar för att behålla kompetenta medarbetare som delar våra ambitioner. Vi tillämpar en tydlig karriärstege med konkreta mål och förväntningar på respektive nivå. Som nyanställd jurist tilldelas man dels en ansvarig delägare som blir juristens principal, dels en senior biträdande jurist som blir juristens mentor. Principalen och mentorn har ett särskilt ansvar för juristens utbildning och följer löpande upp juristens utveckling i förhållande till uppställda mål och förväntningar i karriärstegen.

Organisk tillväxt

Vi tror på långsiktig organisk tillväxt och vår ambition när vi anställer en nyutexaminerad jurist är att vi anställt en framtida partner. Genom organisk tillväxt kan vi bibehålla vår unika företagskultur vilket skapar en advokatbyrå som alltid är på topp och inte beroende av enskilda individer.

Nyheter