Cookies policy

Born Advokater (”Born”) vill genom denna policy informera dig om användningen av cookies på www.born.se och vilka uppgifter vi behandlar om dig när du besöker vår hemsida.

Inledning
Born inhämtar uppgifter med hjälp av cookies när du besöker på vår webbplats www.born.se. En cookie är en liten textfil som innehåller information som lagras på din enhet (t.ex. din dator, mobil eller surfplatta) när du besöker en hemsida. Cookies kan göra det möjligt för hemsidan att spara vissa av dina handlingar och preferenser, så att du inte behöver ange dem igen när du kommer tillbaka till hemsidan eller bläddrar från en del av hemsidan till en annan.

Den information som skapas av de cookies som placeras när du besöker vår webbplats utgörs av uppgifter såsom anonymiserad IP-adress, antal sidvisningar, längden på besöket, vilka val som görs och hur du hittade till vår hemsida.

Du väljer om du vill lämna ditt samtycke till att cookies placeras på din dator eller annan internetuppkopplad enhet. Ett lämnat samtycke kan när som helst återkallas av dig. När du besöker www.born.se placeras även nödvändiga cookies som inte kräver ditt samtycke.

Kort om cookies
Det finns två typer av cookies, permanenta cookies och sessionscookies. Sessionscookies lagras temporärt på din dator när du som besökare är inne och surfar på vår webbplats. När du stänger ned din webbläsare försvinner alla sessionscookies. Permanenta cookies finns kvar på din dator till dess du tar bort dem eller utgångsdatumet passeras.

För mer information kring hur cookies fungerar, vänligen se www.allaboutcookies.org.

Cookies som används på www.born.se och blockera eller ta bort cookies
På vår hemsida används bara sådana cookies som behövs för att hemsidan ska fungera korrekt, till exempel för att ge dig möjlighet att använda hemsidans funktioner och ge dig åtkomst till vissa delar av hemsidan. Tjänster och funktioner som du specifikt har bett om, till exempel att skicka in formulär, ansökningar eller anmälan till våra event, kan inte tillhandahållas utan dessa cookies. De kan därför inte stängas av.

Om du inte vill tillåta att cookies sparas på din dator kan du ändra det i webbläsarens inställningar på din dator, samt radera cookies som finns sparade på ditt lagringsmedium. Det finns även möjlighet att neka cookies eller välja att det ska visas en varning innan de sparas. Beskrivning av hur du gör detta återfinns i instruktionerna till din webbläsare alternativt i din webbläsares hjälpfunktion.

Om du väljer att neka de cookies som används på vår webbplats kan det komma att innebära att webbplatsen inte kommer att fungera korrekt.

Mer information och rätt att klaga
Post- och telestyrelsen är tillsynsmyndighet på området. För mer information om cookies besök www.pts.se.

Om du har frågor
Born Advokater KB, org.nr 969734-9604, är personuppgiftsansvarig för den behandling av personuppgifter som beskrivs ovan. Det innebär att vi ansvarar för att personuppgifterna behandlas korrekt och i enlighet med gällande personuppgiftslagstiftning. För fullständig information om vår behandling av personuppgifter, vänligen se vår Integritetspolicy. Har du frågor kring hur vi behandlar dina personuppgifter, vänligen kontakta oss på born@born.se.

Ändringar i denna policy
Denna policy kan komma att uppdateras och eventuella ändringar kommer att publiceras på www.born.se. Vi rekommenderar därför att du regelbundet läser igenom denna policy för att säkerställa att du är medveten om eventuella uppdateringar.

Denna policy uppdaterades senast 1 december 2021.